Тигър уби гледачка в зоопарк

  • 25 май 2013 21:24

  • 5275
  • 3
Тигър уби гледачка в зоопарк
© Getty Images/Guliver

Тигър нападна и уби гледачка в зоопарк в Северна Англия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Животното е било в ограждението си и в нито един момент не е застрашавало посетителите на зоопарка, посочи полицията.

Според собственика на зоопарка 24-годишната Сара Макклей е имала голям опит в работата с големи котки. Тя обаче е нарушила всички правила и предписания за сигурност, влизайки снощи в клетката на животното. Тигърът веднага я нападнал. Малко по-късно тя била откарана в болница с рани по главата и шията и починала от нараняванията.

"Поради някаква неизвестна причина, по необяснима причина, защото няма причина да го направи, тя е отворила вратата и е влязла в ограждението на тигъра и се насочила направо към него. Никога няма да научим защо го е направила", каза собственикът.

Тигърът е от застрашения подвид Суматрански тигри и е пристигнал в зоопарка преди 10 години като бебе. Взето е съвместно решение да не го приспиват, посочи управата на зоопарка. Все още обаче не се знае какво ще реши полицията.

"Той не е направил грешка. Просто е бил там. Той е много тежък, но не го виним за случилото се. Той е сред най-редките тигри на света", допълни собственикът.

Последвайте канала на

5275 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.08 | 23:23

3
Мислиш тигъра за коте, а то си остава тигър инай-дружелюбно ти схрусква вратлето. Бог да прости на момичето, умряло е от любов.

2013.06.04 | 17:18

1
Да не сте пипнали тигъра педерасти.Пиздата сама си е виновна,а може да е искала да се самоубие сензационно заухавата парантия.Тигъра е невинен това му е в прирадата а и плюс това той не е нарушил нищо,отговорността си е на тая пача гнусна.Човека не е застрашен от изчезване,а тигрите са,така че майната и на гювендията насрана.
почитател

2013.06.04 | 23:01

2
Пич, ти ми оправи деня с твоя богат и цветист български (и малко влашки), ти имаш дар-слово от висшите сили, трябва да станеш поет/писател, ако вече не си! (е, и още съвсем мъничко правопис да вкараш, но това не е толкова страшно, ако имаш какво да кажеш)

Добави коментар

Водещи новини