Кабинетът "Орешарски" става ясен в неделя?

  • 25 май 2013 15:38

  • 4356
  • 18
Кабинетът "Орешарски" става ясен в неделя?
© Булфото

БСП и ДПС продължават с консултациите за съставяне на новото правителство с премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и мандата на "Коалиция за България", съобщи БНТ. Възможно е след проведените днес консултации, имената на всички министри да бъдат ясни още утре.

Очаква се днес да бъдат проведени експертни срещи по формирането на кабинета. Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще предложи за гласуване експертното правителство на 28 май във вторник.

Освен новите имена в Министерския съвет при консултациите между БСП и ДПС ще бъде обсъдено и преструктурирането на министерства. Например сектор Енергетика вероятно ще се обособи в отделно министерство, а туризмът ще се поеме от агенция.

От ДПС до този момент не са обявили официално искания за имена на министри. Засега е ясно, че под експертен кабинет от "Движението за права и свободи" не очакват политически стерилни лица сред номинираните от Орешарски. Според тях трябва да има и партийни представители в правителството.

Сред тях се обсъжда като възможен екоминистър името на депутатката от ДПС Искра Михайлова.

Последвайте канала на

4356 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.05.26 | 13:50

14
ТОЗИ КАБИНЕТ КОЛКОТО ПО-МАЛКО ВРЕМЕ РАБОТИ ТОЛКОВА НЕПОПРАВИМИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА ПО-МАЛКИ. БСП И ДПС В МОМЕНТА СА СИЛНО УПЛАШЕНИ ОТ ТОВА ХОРАТА ДА НЕ СЕ ВДИГНАТ НАВРЕМЕ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ Е ТЕХНИЯ КРАЙ. САМО ХОРАТА КОГАТО СА ЕДИННИ И СОЛИДАРНИ ИМАТ СИЛАТА ДА СЕ СПРАВЯТ. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е.

2013.05.26 | 15:56

18
Може би вече си разбрал че е на път и този проблем който най-много ги плаши да бъде преодолян.Водят се консултации с протестиращите преди месец.И тогава вече спасение няма.
ГГ

2013.05.26 | 13:51

15
БСП и ДПС взеха властта с измами и манипулации, като измамените не бяха ГЕРБ а избирателите. Как да очакваш от някой който те мами да работи за твое добро.

2013.05.26 | 13:52

17
Нека новата тройна коалиция да дойде но си мисля че БСП И ДПС не са по различни от ГРЕБ.Пак започват да си правят техните схеми за източване на парите от държавата.Как ни държат в заблуда.Преставете си как под формата на помощи за ток ще се раздават едни пари в държавата и как никой не може да следи потока им и къде и колко ще са раздадени.Защо тези партии не са заинтересовани цената на тока да падне а ще се раздават пари от държавата които пак излизат от нашия джоб.Единственото смислено обяснение е че ще излезе че фирмите в енергетиката са обвързани с тях и ако паднат цените няма да могат да си пълнят джобовете.Не стига където искат да ни превърнат в просяци да се редим по опашки с циганите които вечно смучат държавата с помощи а ми и колко хора ще могат да се вредят преди да им писне и да се откажат.Защо е това делене на хората.
Истината

2013.05.26 | 13:51

16
Кабинетът Орешарски е уродливо нежелано дете с майка БСП и баща ДПС - пръкнало се на Бял Свят Единствено и само благодарение Само на пробитият Капут-Волен Сидеров

2013.05.26 | 13:50

13
ГЕРБ бяха бандитска шайка,но НЯМА по - големи КРАДЦИ и БАНДИТИ от БСП и ДПС !!! ПОМНЕТЕ 3 - ойната ламя БСП+ ДПС + царската НДСВ и не прощавайте !
ivo vraca

2013.05.26 | 13:49

12
на орешака да му е здрава гърбината,даскалите не са збравили фразата за седенката.
поручик Ржевски

2013.05.26 | 13:48

11
Ще повторя: Орешарски е едно самовлюбано ко. .пеле,егоист и крадец, не му пука за народа ,тясно свързан с олигарсите.Познавам го отдавна.Нищо добро не ни очаква.Скоро ще се уверите!

2013.05.26 | 09:02

4
Ало,поручик,познаваш Орешарски,добре.Нека и ние да го опознаем.Хайде, стига сме проракували това и онова.Не е хванат от улицата.
jovani

2013.05.26 | 13:48

10
Новото турско правителство е готово.....Мам...ка им д..ба
Курдоколенков

2013.05.26 | 13:48

9
"Не знам в кой момент ще взема сопата!"

2013.05.26 | 13:48

8
Облякъл се Илия, погледнал се - пак в тия.

2013.05.26 | 13:42

7
Не знам дали БСП и ДПС са по големи крадци от ГЕРБ ама по големи манипулатори на общественото мнение от тях няма.Сега като свалиха ГЕРБ от власт с манипулация ще продължат през целия си мандат да търсят и изработват какви ли не сюжети и компромати за очерняне за да са сигурни че ГЕРБ няма да се върне на власт.Ще хвърлят прах в очите на хората че видите ли ГЕРБ са виновни са състоянието на държавата а то не е по различно от преди да дойдат ГЕРБ на власт само където Европа беше изолирала БСП и им спря субсидиите.23 години за демократичното разграбване и сриване на държавата са виновни само ГЕРБ.За контрабандата с цигари за наркотиците,проституцията,фълшивиат алкохол купуването на гласове,автобусите за гласуване от Турция ,за скандалните заменки,за парите дадени на хаос в Белене,за състоянието на енергетиката и още какво ли не са виновни само ГЕРБ и никой друг.Те другите още не са се били родили.Никой от другите не е правил далавери и не е виновен.Нито Костов нито Доган,Първанов, Станишев ,Царя или другите покрай тях.ВИНОВНИ СА САМО ГЕРБ !!!Защото ГЕРБ откриха топлата вода и те бяха първите които докараха България до банкрут.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини