Борец издъхна по време на тренировка в Бургас

  • 23 май 2013 17:45

  • 3292
  • 3
Борец издъхна по време на тренировка в Бургас
© Булфото

47-годишен борец издъхна в Бургас по време на тренировка. Инцидентът е станал в сряда вечерта в спортната зала в комплекс "Славейков" пред очите на треньори, спортисти и невръстни деца.

Рамзи Юмер се занимавал от много години със спорт. Тренирал борба в клуб "Черноморец". В злополучния ден той отишъл в залата рано сутринта и тренирал здраво през целия ден. Дал си кратка почивка на обяд, колкото да хапне и пак изскочил на тепиха. В един момент 47-годишнят борец паднал на пода и започнал да се задушава. Треньорите първи се притекли на помощ, започнали да го масажират в сърдечната област и да го свестяват с вода. Обадили се и в бърза помощ.

Според свидетелите обаче линейката закъсняла с цели 20 минути, които се оказали фатални. "Рамзи дишаше, но състоянието му беше много тежко. Ако не се бяха забавили толкова лекарите, сигурно щеше да го спасят", разказаха съотборниците му. Управителката на спортен комплекс "Славейков" Велина Арнаудова пък твърди, че още когато звънили на тел. 112, разговорът протекъл прекалено дълго. Операторът настоявал да му разкажат какво точно се е случило и какви са симптомите. Шефът на спешния център в Бургас Асен Кърджиев категорично отрече, че линейката се е забавила. Според него спешните медици пристигнали точно след 9 минути. Когато обаче дошли, човекът бил вече мъртъв. Все още не е ясна причината за внезапната смърт на бореца. Лекарите предполагат, че той е получил внезапен инфаркт или белодробна емболия. Точната причина ще стане известна едва след аутопсията.

Последвайте канала на

3292 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Adolf Hitler

2013.06.05 | 13:19

3
Eдин резняк по-малко! Мрете сган долнопробна....
az

2013.05.24 | 18:50

2
maynata ti
123

2013.05.24 | 14:47

1
Da po4iva v mir ..

Добави коментар

Водещи новини