Лекари искат съд за Цветан Цветанов

  • 21 май 2013 07:17

  • 1967
  • 3
Лекари искат съд за Цветан Цветанов
© Булфото

Прокуратурата да провери дали бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не е извършил престъпление, като чете от трибуната на парламента СРС-та по случая с мъртвото бебе от Горна Оряховица. Ако е престъпил закона, да бъде съден. За това настояват от Центъра за защита на правата в здравеопазването, пише в. "Преса".

На 16 май русенският лекар д-р Георги Тодоров, като представител на центъра, е внесъл това искане във Върховната касационна прокуратура. Вчера той е получил и входящия номер на подадения сигнал.

Според д-р Тодоров, изнасянето на СРС-та по случая с арестуваните четирима негови колеги от Горна Оряховица заради мъртвото бебе се касае за престъпление, защото записите са били доказателства в хода на водено разследване.

"Основният ни мотив е, че не трябва да има втори такъв като Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който ще произнася присъди и обвинения от трибуната на Народното събрание и по медиите. Трябва да бъдат предотвратени такива аномалии в нашата държава", заяви д-р Тодоров.

Той е сигнализирал ВКП по чл. 286 от НК за набеждаване и по чл. 287а за злоупотреба със специални разузнавателни средства.

"Естествено, не обвиняваме господин Цветанов, той се счита за невинен до доказване на противното, каквото е конституционното му право. Имаме ясните основания, че някой трябва да провери, а по закон това е прокуратурата", обясни медикът. Според него сигналът е бил съгласуван с лекарската колегия във Велико Търново. "От колегите от Горна Оряховица зависи дали те ще съдят ексвътрешния министър. Още в момента на четене на СРС-тата мнението на организация ни бе, че трябва да бъде проверено дали Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не е извършил престъпление", твърди Георги Тодоров.

Последвайте канала на

1967 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Станойка

2016.01.17 | 21:33

3
Аз питам Бонка Декова, дали вярва в простотията на Цветан Цветанов. Бонке не говори срещу лекарите подобно на патрона ти Цв.Цв. Темата е прекалено сложна за ограниченият ти мозък.
Gogo

2013.05.22 | 12:58

2
Na snimkata iasno se vijda razmera na chlena za koito Ceco mechtae.V zatvora shte go otkriesh Ceco ,spokoino..
Ромка Денкова

2013.05.22 | 12:58

1
Ама Цвеко не е обиждал лекарите. Той ги обвини от трибуната на народното събрание, че са престъпници. От тези обвинения беше накърнено достойнството на лекарската професия. Започна да се изсипва помия по лекарското съсловие. Цвеко показа че в името на кариерата може да се нарушват писани и неписани правила. Както комунистите потърси проблемите в интелигенцията. Цветанов може в кръчмата да тълкува работата на лекарите, но не да се репчи пред народното събрание и после да прави двадесеторни експертизи. Личнатат ти неприязън към лекарите не бива да прераства в обществена. Обществото ни е такова именно поради умници като Цв.Цв. и ББ. Аз също не съм доволен от някои нещо в здравеопазването, но за нищо на света не бих подкрепил един плиткоумен психар да бъде арбитър точно в тази сфера.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини