Специалист: "Змейово" не е виновен за лошия въздух в Стара Загора

  • 20 май 2013 08:39

  • 2014
  • 0
Специалист: "Змейово" не е виновен за лошия въздух в Стара Загора
©

Въздухът в Стара Загора и в редица други градове в страната е лош, но за това категорично не е виновен полигонът "Змейово". Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ инж. д-р Ваня Григорова.

Според нея лошото качество на въздуха в града се дължи на отоплението на твърдо гориво и автомобилите.

По думите на полк. Димитър Кирков, зам.-директор на Института по отбрана. Стара Загора е прекрасен град. Целия район е уреден. Ако Министерството на отбраната имаше нещо, което да прикрива в дейността на този полигон, би ли държало едно от най-големите си военни формирования у нас там, попита той. 80% от военните от полигона и техните семейства живеят в областния град, а останалите са в Казанлък, който също е граничен район със "Змейово", допълни той.

Полигонът не замърсява въздуха, категоричен бе полк. Кирков. По думите му, той е обект на национален интерес. В него се тестват образци на оръжейната индустрия, от където в хазната влизат немалки суми като данъци, уточни специалистът.

За мен референдумът е най-висша форма на демократична проява, заключи той.

На 26 май тази година в Града на липите ще се проведе допитване за прякото решаване на въпроса: "Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово"?".

Последвайте канала на

2014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини