Испанското правителство одобри реформа в сектора на образованието

  • 17 май 2013 20:58

  • 1242
  • 1
Испанското правителство одобри реформа в сектора на образованието
©

Испанското правителство одобри реформа в ударения от кризата сектор на образованието, надявайки се да намали броя на изпадащите от училище и да обуздае увеличаващото се ниво на безработица, предаде АФП.

Вицепремиерът Сорая Саенз де Сантамария заяви, че планът има за цел да подобри перспективите за това младежите да си намерят работа във време, когато нивото на безработицата сред жителите на Испания на възраст между 16 и 24 години надхвърля 57%, а 25% от испанските ученици напускат училище по-рано.

„Нуждаем се от спешно премоделиране на цялата образователна система, тъй като не можем да си позволим такъв дял на отпадащи ученици и такова ниво на безработицата”, заяви тя на пресконференция.

Планът бе одобрен на среща на кабинета в петък и предстои да бъде обсъден в парламента, където вероятно ще бъде прокаран, заради абсолютното мнозинство на управляващата Народна партия.

Министърът на образованието Хосе Игнасио Верт посочи, че „това е една от най-важните реформи в дневния ред на правителството”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Калина Иванова

2013.05.21 | 18:44

1
Нови избори! Сергей Станишев и компания, престанете да ни плашите от сутрин до вечер с апокалипсис! В момента ИМА правителство, което работи добре. Дали 2,3 или 4 месеца ще работи още няма никакво значение-нали ще има парламент! Оставете този изстрадал народ да се успокои и отдъхне от вас и на спокойствие да реши кой да го управлява!

Добави коментар

Водещи новини