Осъдиха нашенец в Италия

  • 16 май 2013 10:36

  • 1007
  • 0
Осъдиха нашенец в Италия
©

Съдът в Сондрио, административен център на едноименната провинция в северната италианска област Ломбардия, произнесе присъда срещу българин за нарушаване на закона за имиграцията, съобщиха днес местни медии.

Българският гражданин на 31 години, чието име не се съобщава, е осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 36 хиляди евро, както и да заплати разноските по процеса и по престоя в затвора.

През октомври 2012 година той е бил задържан във Вал ди Киавена, община с 1120 жители на швейцарската граница, при опит да влезе в Швейцария с укрити в лекотоварен автомобил "Пежо Боксер" петима сирийци, които не притежавали документи. Те заявили, че крайната им цел е Германия, след като стигнали до Италия по море и били стоварени на пристанището Чивитавекия в провинция Рим на областта Лацио. Българинът твърдял, че не знае за укриващите се в колата му нелегални имигранти.

Служителите на финансовата полиция, които извършвали граничен и митнически контрол, предали сирийците на управлението на националната полиция в Сондрио и арестували българина, който останал в затвора до завършването на съдебния процес. Съдията Карло Камназио постановил наказанието лишаване от свобода да бъде заменено със забрана за пребиваване на територията на провинция Сондрио.

Последвайте канала на

1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини