Шест общини получиха държавни имоти

  • 15 май 2013 16:07

  • 763
  • 0
Шест общини получиха държавни имоти
©

Правителството предостави на шест общини държавни имоти за реализиране на социални дейности от местен характер. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Община Стара Загора ще стопанисва бившия Национален медицински координационен център в с. Старозагорски бани, досега управляван от Министерството на здравеопазването. Местната власт има намерение да го превърне в общинска база за лечебни и социални дейности.

Община Златоград получи от МВР 13 имота – бивши застави и гранични пунктове, намиращи се в землищата на Златоград и на селата Аламовци, Ерма река и Кушла. Местната управа ще ги използва за реализиране на приоритетите, заложени в общинския план за развитие, което ще позволи разкриването на нови работни места и благоустрояване на района.

Община Любимец получи безвъзмездно правото на собственост върху два бивши военни имота. Първият се намира в местността „Долна ува” край Любимец, а другият – в местността „Кара Орман” в землището на с. Лозен. Те са с площ съответно 83 дка и 55 дка и са застроени общо с 22 сгради. Придобиването на собствеността върху имота в Любимец ще позволи на общината да подобри експлоатационното му състояние със средства по програми на ЕС, както и с бизнес инвестиции. За имотите в Лозен се предвижда да бъдат използвани за насърчаване на развитието на малкия и среден бизнес като бъдат предоставени за ползване от частни инвеститори, за животновъдни ферми и складови бази.

17 помещения с отпаднала необходимост за НАП пък ще бъдат стопанисвани от община Стражица. Те се намират в четириетажна административно-стопанска сграда на ул. „Михаил Друмев”№10. Общината има намерение да ремонтира цялата сграда като част от проекта за подобряване облика на града.

Община Джебел получи безвъзмездно четири имота в селата Устрен и Телчарка, предназначени за водостопански съоръжени. Те са с обща площ 1131 кв. м и върху тях ще бъдат изградени санитарно-охранителни зони.

Община Раднево получи от МВР имот от близо 4 дка заедно с построената в него двуетажна сграда на ул. „Крайречна” №9 в града. Теренът е необходим на местната власт за развитие и подпомагане на спортните дейности на територията на общината. Прехвърлянето на управлението върху него дава възможност за кандидатстване за безвъзмездно финансиране по европейски програми с цел модернизацията и реконструкцията му.

Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” получи безвъзмездно за управление два етажа от административната сграда на „Геопланпроект” ЕАД, намираща се на бул. „Цар Борис ІІІ” №215 в София. Компанията ще използва помещенията за работни офиси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини