Талибаните освобождават четирима отвлечени турци

  • 13 май 2013 10:08

  • 781
  • 0
Талибаните освобождават четирима отвлечени турци
©

Говорител на талибаните в Афганистан обяви, че скоро ще бъдат освободени четирима отвлечени турци, предаде БТА, позовавайки се на АП.

В декларация, изпратена по имейл в понеделник от говорителя на талибаните Забиулах Муджахед, се казва, че неотдавнашното освобождаване на други четирима турци е жест на добра воля и скоро останалите четирима турци, които са все още държани от тях, също ще бъдат освободени. Той не спомена афганистанския преводач и двамата пилоти - един от Русия и един от Киргизстан, които бяха заловени заедно с осмината турци, когато лошо време принуди техният хеликоптер да направи извънредно кацане в крепостта на талибаните в източната афганистанска провинция Логар на 21 април. В неделя турската държавна Анадолска агенция предаде, че освободените турци са били откарани в турското посолство в Кабул.

Четирима от осмината турци, похитени от талибаните в Афганистан миналия месец, са били освободени и предадени на Турската разузнавателна служба, съобщи вчера турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини