Николай Кокинов бяга от ВСС

  • 12 май 2013 06:32

  • 3624
  • 1
Николай Кокинов бяга от ВСС
©

Противно на очакванията Николай Кокинов няма да бъде изслушан в понеделник във Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщава в. "Преса".

Етичната комисия на ВСС го покани на 13 май още преди две седмици. Целта бе членовете й да преценят дали бившия градския прокурор на София наистина се е държал неподобаващо за магистрат на срещата с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в Банкя и съответно дали да му  се търси дисциплинарна отговорност за уронване на престижа на съдебната власт. Ако това е така, Кокинов е застрашен включително от уволнение.

"Получихме писмена молба от него изслушването да се отложи за 17 май, защото не е приключила прокурорската проверка по случая", каза пред "Преса" шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров. Въпреки това въпросът с Кокинов си остава първа точка в дневния ред на комисията за понеделник. "Той не е длъжен да се яви пред нас - въпрос на добро желание. Ние обаче също не сме длъжни да го изслушаме, преди да решим дали да поискаме образуване на ново дисциплинирано дело срещу прокурора - поканата беше въпрос на колегиалност", уточни Тодоров.

Ако на 13 май комисията не вземе решение, до края на идната седмица други членове на ВСС ще поискат уволнението на  Кокинов, казаха от съвета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.13 | 21:44

1
Уронване на престижа на съдебната власт?Как се уронва нещо дето го няма ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини