Инспекцията по труда в Добрич погва селскостопанския отрасъл

  • 10 май 2013 10:35

  • 1254
  • 3
Инспекцията по труда в Добрич погва селскостопанския отрасъл
©

Областната инспекция по труда в Добрич започва от днес масови проверки в селскостопанския отрасъл, съобщи директорът на ведомството Младен Мартинов, цитиран от БТА.

По думите му, ще бъдат инспектирани мобилната и стационарната земеделска техника и съоръжения, работата с препарати за растителна защита и други. Инспекторите ще проверяват и дали се спазват изискванията на законодателството при наемане на работа и заплащането на труда. По данни на инспекцията само частните земеделски производители в региона надхвърлят 4500. Проверките ще продължат до късната есен, като целта е да бъдат предотвратени нарушения в стопанствата и да не бъдат допуснати трудови злополуки през периода на най-активните селскостопански дейности. Инспекцията ще дава и консултации как да бъдат осигурени безопасни условия на работа, информира Мартинов.

Проверките в региона са част от националната кампания за инспектиране на предприятията в секторите "растениевъдство" и "животновъдство".

Последвайте канала на

1254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.30 | 10:06

3
Да Ви имам речника....после поколението било чалгаджийско и неграмотно..... Какво да научат от Вас хората? Какво е това "ПОГВА"? ще се гонят ли, ще се бият ли, ще се трепат ли какво ще става?

2014.04.30 | 10:06

2
Областна инспекция по труда - гр. Добрич - смешно и жалко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
иванов

2014.04.30 | 10:05

1
В Добрич,няма инпекция по труда,има заплатаджии тежко на работника в Добрич!

Добави коментар

Водещи новини