Наш крадец на солена риба в Италия

  • 09 май 2013 15:36

  • 1603
  • 2
Наш крадец на солена риба в Италия
©

Българин и румънец разбили магазин за месо и риба в Камподарсего, град с 14 хиляди жители в провинция Падуа на областта Венето, съобщиха днес местни медии.

Патрул на карабинерите заловил 31-годишния българин Константин Д. и 26-годишния румънец Мариан Н. в момента, когато се отдалечавали от местопрестъплението. В колата им са намерени уредите за взлом, както и целият запас на магазина от солена риба треска.

Треската се лови в северния Атлантически океан. Смята се, че първи са започнали да я осоляват баските китоловци, които прилагали същата технология и за консервиране на китовото месо. Тя е силно застъпена в кулинарните традиции на Северна Европа, Средиземноморието, Западна Африка, Карибите и Бразилия.

Най-големите консуматори в света на солена треска са Португалия и Италия, където са прочути рецептите от южните области Сицилия и Базиликата, докато в северната област Фриули-Венеция-Джулия предпочитанието е към сушената треска

Последвайте канала на

БТА
1603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.09 | 18:36

2
LO6O ZA MATERIALA
Зевзек

2013.05.09 | 18:35

1
Български и румънски цигани ограбили осолена риба треска от италиянски магазин.Полицията ги хванала и ще ги депортира обратно за практикуване на професията си в собстените страни.Там няма да им направят нищо.Престъплението е извършено на друга територия.

Добави коментар

Водещи новини