Детските градини минават на таблети

  • 09 май 2013 06:30

  • 1516
  • 0
Детските градини минават на таблети
©

С таблети и интерактивни дъски се обучават вече хлапетата в две столични детски градини, съобщава в. "Монитор". Това стана ясно вчера по време на представяне на проекта „Образователни политики в 21 в”.

„На децата им е интересно да учат буквите и цифрите под формата на игра с интерактивни дъски и таблети. Вече имаме и специален кабинет с мултимедийно оборудване, наречен „Занималня на бъдещето”, коментира директорката на 171-ва детска градина „Свобода” Диана Русинова. Хлапетата използват таблети и в 166-а детска градина „Елица”.

80% от учителите у нас пък ползват „Фейсбук”, съобщи един от ръководителите на проекта „Образователни политики в 21 в.” Александър Ангелов. Той обясни, че както учителите, така и учениците имали нужда от обучение при работа с таблети. „Децата могат да ги използват, за да играят, да гледат клип или да влизат във „Фейсбук”, но не и за да учат”, обясни Ангелов. Проектът се финансира основно по европрограмата „Учене през целия живот”. Изпълнява се от столичния просветен инспекторат, университети и частна фирма, която дофинансира проекта. Стойността му е 120 000 евро. Целта му е обмен на добри практики за обучение между учители в цяла Европа чрез провеждане на различни семинари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини