Първа АГ болница "Света София" обяви месец на кърменето

  • 08 май 2013 12:30

  • 2113
  • 0
Първа АГ болница "Света София" обяви месец на кърменето
© Булфото

Първа АГ болница „Света София“ в столицата посвети месец май на кърменето, съобщиха от болницата. Кампанията е съвместно партньорство между болницата и Нестле България. Всеки четвъртък на следващите четири седмици от 15:00 часа в Първа АГ болница „Света София“ (ж.к. Красна поляна, ул. „Михалаки Ташев“ 2, ет. 4) ще има лекции, представени от изтъкнати български специалисти в областта на неонатолгията.

Бъдещи и настоящи майки могат да получат безценни съвети по следните теми:

„Кърмене и хранене на недоносените бебета“, доц. д-р Ралица Георгиева – Национален консултант по неонатология (09.05.2013г. от 15:00 часа); „Хранене и превенция на затлъстяването в детска възраст“ – д-р Велимир Симов, завеждащ Отделение за недоносени деца към Първа МБАЛ гр. София (16.05.2013г. от 15:00 часа); „Хранене и превенция от алергии“– д-р Красимира Иванова, завеждащ Неонатологично Отделение в ПСАГБАЛ „Св.София“ (23.05.2013г. от 15:00 часа); „Пробиотици и пребиотици“ – Ипократис Пападимитракос, диетолог. Има възможност и за индивидуална консултация по време на лекцията (30.05.2013г. от 15:00 часа).

Входът е свободен, като всяка жена, присъствала на лекциите, ще има възможност да се прегледа безплатно в Мамологичния център на Първа АГ болница „Света София“. Прегледите ще бъдат извършвани след предварително записване.

Кърмата няма адекватен заместител, защото съдържа живи човешки клетки и имунни защитни вещества. Хранителното съдържание на кърмата се променя според нуждите на бебето, докато то расте и се развива. Майчината кърма спомага за развитието и изграждането на естествен имунитет. Кърменото бебе се развива по-добре и боледува по-малко, предпазва се от инфекции на храносмилателната система и алергии. Кърменето намалява и вероятността от възникване на ортодонтски и зъбни проблеми.

Кърмилите майки по-рядко боледуват от рак на гърдата и половите органи, намалява се рискът от остеопороза. Кърмещите жени в по-малка степен страдат от следродилна депресия. Кърменето е неповторим момент в периода на майчинството и създава много по– тясна духовна връзка между майката и детето.

Първа АГ болница „Света София” се утвърди кaтo единственото в страната специализирано лечебно заведение, способно да отговори на вcички медицински нужди на жените и новородените.

Последвайте канала на

2113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини