Петролът скочи на азиатските борси заради ударите в Сирия

  • 06 май 2013 07:27

  • 1037
  • 1
Петролът скочи на азиатските борси заради ударите в Сирия
©

Петролът се покачи в понеделник сутринта в Азия заради въздушните удари, които нанесе израелската авиация върху обекти в Сирия. Инвеститорите се страхуват от повишаване на напрежението в Близкия изток, но има и еуфория на Уолстрийт заради добрите данни за най-голямата икономика в света.

Барел "лек суров петрол" /WTI/ с доставка през юни поскъпна с 96 цента до 96,57 долара за барел, докато фючърсите от сорта Брент при същите условия поскъпнаха със 79 цента и достигнаха 104,98 долара за барел.

Израел извърши в неделя втори за 48 часа въздушен удар върху обекти близо до Дамаск. Според израелски източник ударите предотвратили пренасянето на оръжия за Хизбулла.

При друго нападение в петък, израелски бойни самолети атакуваха ракети в близост до летището на Дамаск, предназначени за Хизбула, съюзник на режима на Башар Асад и Иран, съобщиха източници в Израел. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун заяви в неделя, че е "много загрижен" и призова за спокойствие", за да "се избегне ескалацията".

Неочакван спад на безработицата в САЩ бе отбелязан в данните за април, което подобри перспективите за увеличаване на потреблението на суровия петрол в страната. Според Министерството на труда в САЩ официалният процент на безработица падна с още 0,1 пункта през миналия месец до 7,5% - най-ниското ниво от декември 2008 година. В същото време работните места се оказаха със 165 хиляди над очакванията на пазара. Властите коригираха нагоре броя на работните места, създадени през февруари и март.

Цената на черното злато скочи още в четвъртък с почти три долара в Лондон и Ню Йорк, благодарение на решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да понижи основните лихвени проценти и спада на новите седмичните молби за обезщетения при безработица в САЩ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.06 | 18:53

1
Ето как страдаме заради действията на евреите.Сега пак ще имат повод да вдигнат цените на горивата.И после Хитлер бил лош!?Лош ли?Ако ги беше сварил на сапун до крак,сега щяха само американците да ни пречат,като се бъркат във всички държави.

Добави коментар

Водещи новини