Намериха трупове от падналия в Киргизстан самолет

  • 04 май 2013 10:31

  • 1439
  • 1
Намериха трупове от падналия в Киргизстан самолет
©

Спасители намериха днес телата на двама от тримата пилоти американци на американския самолет цистерна, който се разби в планините на Киргизстан малко след като излетя за Афганистан, предаде АФП.

Самолетът Боинг Кей Си-135 с десетки тонове гориво се разби и изгоря на около 50 км от столицата Бишкек, съобщиха местните власти и американски представители. "Телата на двамата пилоти бяха намерени тази сутрин в 7 ч. местно време близо до мястото, където се разби самолетът. Спасителните операции продължават. Тялото на третия пилот не бе открито", каза пред АФП говорител на министерството на извънредните ситуации. Министърът Кубатбек Боронов каза, че американците от военновъздушната база Манас, близо до столицата, се опитват да установят самоличността на двамата мъртви пилоти и разследват причините за катастрофата. Петдесетина спасители подновиха тази сутрин издирването на третия пилот. Вероятността да бъде намерен жив е много малка, посочва АФП.

Базата Манас е жизненоважна за американските сили в Афганистан. От нея се транспортират към Афганистан военни, оттам евакуират ранени и се изпращат самолети цистерни с доставки на гориво, добавя АФП.

Последвайте канала на

БТА
1439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Смехотворко

2013.05.06 | 15:59

1
Къде е САЩ,къде е Киргизстан.Какво правят там? Кому крепят оная работа ? Нали някога руснаците бяха виновни в Афганистан.Тези от Ю Ес Ей какво правят там.Да се справят ако могат.А отгоре на това и ние въшльовци ще им помагаме!!?Нямам думи.

Добави коментар

Водещи новини