БДЖ очаква над 600 хиляди пътници през почивните дни

  • 30 април 2013 16:45

  • 2321
  • 0
БДЖ очаква над 600 хиляди пътници през почивните дни
© Булфото

Националният железопътен превозвач очаква над 600 хиляди пътници през почивните дни, информира БНР. От днес БДЖ пуска 11 от новите спални вагони и увеличава местата във влаковете с повече от 11 хиляди за празниците.

Въпреки увеличения състав на композициите, за днес и утре няма почти никакви билети, според информацията на БДЖ. Управителят на "Пътнически превози" Георги Иванов обясни, че хората са се възползвали от предварителната продажба, която беше въведена от 22 април: "Основно направленията за които са свършили билетите са Варна, Бургас, Русе, Видин, само за посока Пловдив има за някои влакове билети".

Според Иванов най-вероятно ще има и правостоящи, а някои влакове дори ще бъдат претъпкани: "Все пак ще има, няма как, въведохме една мярка, която миналите празници я въведохме, продаваме до 20 правостоящи в целия състав и все пак се опита да го ограничи превозните бригади, но някои пътнически, крайградски влакове предполагам, че ще бъдат доста правостоящи. Имаме тази опция (за закупуване на билети в самия влак), началник на влака и влаковият билетен касиер продават билети във влака".

От днес тръгват и 11 от новите спални вагони. Те ще се движат по направленията София-Варна и София-Бургас. Цената на спалното място е 10 лева за легло във втора класа с трима пътници, 12 лева в първа класа с двама пътници и 18 лева за цяла спална кабина бизнес класа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини