Китайската армия си забрани луксозните возила

  • 29 април 2013 17:33

  • 2145
  • 0
Китайската армия си забрани луксозните возила
©

Китай забранява използването на военни регистрационни номера за БМВ-та, Поршета и други луксозни автомобили в опит да спре нарушенията и да подобри репутацията на Китайската народноосвободителна армия, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Луксозните автомобили с военни регистрационни номера с отличаващите ги от другите червени йероглифи са честа гледка в Китай и това предизвиква недоволство сред обществеността.

Военните регистрационни номера дават право на собствениците на автомобили да избягват плащане на данъци, такси за паркиране и глоби за превишение на скоростта. Досега нямаше ограничение те да се поставят само на автомобили на армията. Това ще се промени съгласно нови правила, според които всички автомобили с такива номера трябва да се пререгистрират, съобщи армейският вестник.

Посочени са няколко луксозни автомобилни марки, попадащи в забранителния списък, включително БМВ, Порше, Мерцедес-Бенц и Кадилак. Без значение от марката всички автомобили с работен обем на двигателя над три литра и струващи над 450 000 юана (73 000 долара) също няма да имат право да са с военни регистрационни номера.

Мярката бе разпоредена от президента Си Цзинпин, който оглавява и Централната военна комисия.Той направи борбата срещу корупцията отличителен белег на своето управление, отбелязва АП.

Последвайте канала на

2145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини