15 000 австрийски пенсионери ще посетят Созопол

  • 26 април 2013 12:22

  • 1724
  • 1
15 000 австрийски пенсионери ще посетят Созопол
©

Над 15 хиляди австрийски пенсионери ще посетят Созопол през месеците април и май за настоящата и 2014 г., съобщиха от общината.

Те са членове на Съюза на австрийските пенсионери, който е оглавяван от бившия външен министър на страната. Летовниците, които са настанени в Слънчев бряг, ще посетят Созопол в рамките на целодневен тур, който включва посещение на храм Св. Георги Победоносец, където се съхраняват мощите на св. Йоан Кръстител, св. Андрей Първозвани и св. Николай Чудотворец.

В програмата им е включена разходка в Стария Созопол и посещение на Археологически комплекс "Св. Николай Чудотворец" в центъра на града. Първото посещение на австрийските туристи ще бъде днес. Предвидена е и среща на австрийската туроператорска фирма с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Австрийските пенсионери сами финансират своето пътуване до България. Целият им престой в Слънчев бряг им струва 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро. Очакванията са само от наставянето като приходи да постъпят 1,5 млн. евро, а общата икономическа полза от пребиваването им у нас ще възлиза на 4,4 млн. евро, в които са включени полетите, настаняването и храненето, екскурзиите и допълнителните обороти.

Последвайте канала на

1724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.29 | 22:20

1
eee mani gi tiq pensioneri. Da si stoqt tam, ne ni trqbvat zapadni dartofelnici. Nie sme se prigotvili za ruskinchetata, polqkinchetata, germanchetata i drugi putarancheta.

Добави коментар

Водещи новини