Направиха възстановка на атентата в Бургас (галерия)

  • 26 април 2013 10:59

  • 1322
  • 1
Направиха възстановка на атентата в Бургас (галерия)
© Булфото

Осъществиха следствен експеримент за атентата в Бургас. Бяха взривени два автобуса, които бяха абсолютно подобие на взривените при терористичната атака на 18 юли 2012 година.

Използваното взривно вещество е почти същото количество като това, което се предполага, че е използвано при атентата.

За следствения експеримент бяха изготвени и специални човешки манекени от материал, който наподобява човешката кожа. По време на него те бяха разположени така, както се предполага, че са били хората по време на взрива. Жълт манекен с перука и часовник пък изобразяваше атентатора, а взривът бе сложен в багажното отделение точно там, където е бил и при самия инцидент.

Разследващите очакват от този експеримент да получат допълнителни доказателства за това кои са атентаторите.
Районът, където се проведе експеримента бе изцяло отцепен. На място имаше линейки, пожарна и полиция с цел да се предотвратят инциденти.

Експериментът продължи няколко секунди.

На следствения експеримент присъства лично и шефът на Националната следствена служба Бойко Найденов. Пред журналисти той каза, че към момента не може да каже нова информация във връзка с разследването на атентата на летището в Сарафово.

Найденов отказа да коментира скандалът с подслушванията и изнесената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Припомняме ви, че при атентата на летището в Бургас, който стана на 18 юли 2012 година, загинаха петима израелски граждани и един български гражданин. След няколко месечни разследвания българското правителство обвини за терористичната атака „Хизбулла“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.27 | 18:57

1
Страшен цирк си спретнахте! Някоя лична карта или отпечатък на активист на Хизбулла нямаше ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини