Класират децата за ясли и градини

  • 26 април 2013 06:51

  • 1310
  • 0
Класират децата за ясли и градини
©

8200 деца ще бъдат приети в ясли и първа градинска група при първото класиране в Столична община. То ще се проведе днес в сградата на "Московска" 33.

Представители на неправителствени организации и петима граждани могат да присъстват на класирането и тегленето на жребия за малчуганите, които са с еднакъв брой точки. Резултатите от днешното класиране за новата учебна година ще бъдат обявени утре на сайта www.kg.sofia.bg и ще бъдат разлепени в яслите и градините, пише "Монитор".

Възможността за шашми е пресечена, тъй като членовете на неправителствените организации при поискване ще получат на флашки информацията за пълното класиране днес. Единствената новост тази година е, че привилегията за работещи родители в системата на столичното образование важи само за наетите на трудов договор в общинските училища на територията на Столична община, и то най-малко шест месеца преди класирането. Така ще се намали възможността за злоупотреби.

От кметството обаче признават, че все още има недостиг на места, като най-голям той е в яслените групи. Затова тази година ще бъдат приети още 400 деца на възраст до 2 г. Общо ще се разкрият 2000 места за малчугани в градините.

Последвайте канала на

1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини