Удариха бракониерите в Габрово - взеха им 100 метра мрежи

  • 25 юли 2011 16:50

  • 2173
  • 0
Удариха бракониерите в Габрово - взеха им 100 метра мрежи
©

Проверка на язовир "Александър Стамболийски" са извършили инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури- Габрово. Те са забелязали лице, извършващо бракониерски риболов. След наблюдение, нарушителят от Свищовско е хванат. От него са иззети 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 100 метра , а уловената риба около 6 кг от вида каракуда, бяла риба и сом е върната обратно във водата от инспекторите на ИАРА Габрово. На мъжа е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително.

В хода на проверката в местността "Орехите", инспекторите са открили и извадили от водата още 120 метра бракониерски мрежи. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По подаден сигнал на тел. 112 за бракониери на р. Видима в местността "Чакала", също е извършена проверка от инспектори на ИАРА Габрово и служители на ИАГ. Служителите на ИАГ спират за проверка автомобил с габровска регистрация излизащ край реката.

В автомобила контролните органи са открили 3 бр. хрилни мрежи и 8 кг риба - скобар. Шофьорът и спътниците му са отведени в Районно управление «Полиция» Севлиево за изясняване на случая. На нарушителя е съставен акт за незаконен превоз на риба.

Последвайте канала на

Novini.bg
2173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини