Плевнелиев: Ще се радвам да дойде силно правителство

  • 24 април 2013 18:02

  • 1021
  • 6
Плевнелиев: Ще се радвам да дойде силно правителство
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че не иска България да се управлява дълго от служебно правителство и изрази надежда много скоро след изборите да бъде съставен кабинет, който е легитимно избран от народа, а не назначен от държавния глава.

"Като президент аз не се радвам, че съм назначил служебно правителство, но изпълнявам ангажимента си на държавен глава. Много ще се радвам да дойде силно, легитимно избрано от народа правителство и да започне с реформите от първия ден", каза президентът Плевнелиев пред журналисти.

Президентът Плевнелиев, който завършва днес двудневното си официално посещение в Дания, се срещна с председателя на датския парламент Могенс Люкетофт, както и с представители на датския бизнес. Ситуацията в България, служебното правителство, предстоящите избори, вариантите за създаване на коалиции са били теми, към които е бил проявен интерес на срещата в датския парламент.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочи, че в Дания следят внимателно дали всичко, което се случва в България става в рамките на конституцията и по демократичен начин. Той допълни, че протестите у нас, както и случаите на самозапалвания са отекнали много силно в Дания и в цяла Европа. Плевнелиев обаче подчерта, че българският народ по демократичен начин е минал и през тази криза. Президентът посочи, че за да бъде устойчива ситуацията в страната, политиците трябва да свършат много работа в парламента, много отговорно и бързо да се състави правителство и да се адресират проблемите - в енергетиката, социалната сфера, здравеопазването, образованието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1021 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.04.25 | 15:27

6
Щом Миро го наричат Мъшата, смятай Боко и Цоко, колко по- големи са! Е това е ГЕРБ!
Трандафор

2013.04.25 | 15:26

5
Бременната скарида Лиляна Павлова стана хит във фейсбук. Въпросът е- Боко знае ли? Или Цецо... Явно под вода не лови антената! Да потопим изгнилата подводница ГЕРБ! Имаме воля!!!
Гюро Михайлов

2013.04.25 | 15:26

4
Ако трябва да сме честни, на тези избори трябва да се гласува за ГЕРБ или БСП. За ГЕРБ как да гласувам, като хем ги изгониха, хем самите те се отказаха, хем доказаха, че са немогливи?

2013.04.25 | 14:18

3
ИМАТЕ ГРЕШКА - ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП4АТАКА4 С ВОЛЕН СИДЕРОВ.
ТЕОКРАЦИЯ

2013.04.25 | 14:18

2
Единственото силно правителство е правителството на ТЕОКРАЦИЯТА.
kokala

2013.04.25 | 14:16

1
Не мога да разбера защо т. нар. президент, който за мен е кръгла нула е бил на посещение в завод за изолации. По частен бизнес ли е ? Или в тъпите им глави е едно саниране. Този женчо не разбира ли, че народа е без работа, гладен и озверял, и заради неговата безпомощност. Какво саниране сънува, или си прави смевите фирми. Нека минат изборите, след това е негов ред. Мухльо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини