6000 българчета всяка година заминават да учат в чужбина

  • 24 април 2013 07:16

  • 1878
  • 1
6000 българчета всяка година заминават да учат в чужбина
©

Около 6000 ученици всяка година стягат багажа да учат в чужбина, пресмята в. "Стандарт".

Това е 10 на сто от всеки випуск. Много българчета обаче не просто избират чужд университет, а търсят най-реномираните вузове, в които могат да кандидатстват.

Математическите гимназии у нас дават най-добър шанс за класиране в елитен световен университет. Ако искате детето ви не просто да учи в чужбина, но и да влезе във вуз, отбелязан в топкласациите на съответната страна, пътят е през училище с усилено изучаване на математика. Това показват класациите на няколко консултантски къщи за образование в чужбина. Най-сериозният "донор" на елитните световни университети са СМГ, НПМГ, Първа английска гимназия в столицата, но не им отстъпват и математическите школа в Бургас и Варна.

Интересното е, че кандидатите на СМГ се ориентират към Оксфорд, докато тези от НПМГ предпочитат конкурента му Кеймбридж, пише "Стандарт".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.15 | 22:26

1
Ще заминават, защото тук образованието не струва! Дъщеря ми следва в Париж. Приеха я направо от втората година по ред причини, и в момента е на трето място по успех в паралелката си. Само година преди да кандидатства във Франция, отиде от чисто любопитство да кандидатства в Софийския университет и познайте, не я приеха. Учителката, която приемаше документите явно жена с проблеми се заяде с нея, защото подава документи за кандидатстване, само за една специалност?!?!?! Може би трябваше да направи, като децата около нея, да изпише всички видове специалности само и само да стане студентка! Нивото на учителите е много ниско, няма как тези хора да създадат качествен материал! Ето защо по-умните деца бягат от България! И повярвайте ми, когато един такъв млад човек отиде там и види как живеят обикновените хора, той никога няма да се върне тук, защото разликата е огромна. Да не говорим, че нашето образование не го признават никъде!

Добави коментар

Водещи новини