Преасфалтират три булеварда в Пловдив

  • 23 април 2013 14:51

  • 866
  • 0
Преасфалтират три булеварда в Пловдив
© Getty Images/Guliver

3 булеварда ще бъдат затворени частично от другата седмица заради преасфалтиране, съобщи кметът Иван Тотев.

Ремонтните дейности ще започнат от западното платно на бул."Източен", където ще се работи в отсечката между булевардите „Княгиня Мария Луиза" и „6-ти септември". „Преди самото асфалтиране на отсечката ще бъде подменен и водопроводът", уточни кметът. Движението на автомобилите ще бъде пренасочено в източното платно.

По същото време ще започне работата и по бул."Санкт Петербург" в участъка от „Менделеев" до „Лев Толстой". Преасфалтирането там ще се извършва в южното платно, а колите ще минават по северното.

Едновременно с „Източен" и „Санкт Петербург" ще се преасфалтира и бул."Никола Вапцаров". „Тук също ще се работи в южното платно от бившето заведение „Камел" до бившето кино „Тракия", като първо ще бъде подменен водопровода", уточни Иван Тотев.

Ремонтните дейности трябваше да стартират още тази седмица, но заради обжалване от страна на „Пътища Пловдив" АД процедурата беше временно спряна. Проблемът се реши, след като жалбоподателят не внесе законовата такса в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). „При това положение очаквам до няколко дни КЗК да прекрати производството и да можем да подпишем договорите за преасфалтиране", коментира кметът Тотев.

Последвайте канала на

866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини