В Ямбол отварят офертите за Безистена

  • 23 април 2013 14:05

  • 856
  • 0
В Ямбол отварят офертите за Безистена
©

Ценовите оферти за обновяване на Безистена и Националния археологически резерват „Кабиле” ще бъдат отворени на 24 април от 13.30 ч. в зала 203 на община Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. Трима са кандидатите-участници в процедурата. Обществената поръчка е част от проекта на община Ямбол „Подобряване и популяризиране на водещи туристически атракции в Ямбол, финансиран по ОП „Регионално развитие”.

Дейностите предвиждат преустройство на вътрешното пространство на Безистена и превръщането му в многофункционална зала за изложби, концерти и други събития. За НАР „Кабиле” се предвижда реставрация и консервация на Късноантичната баня, както и на Базиликата и цялостно благоустрояване на района. И в двата обекта ще има нови атракции, които да придадат съвременен и въздействащ облик на туристическите ни емблеми.

Стойността на обществената поръчка е 3 095 720.37 лева, без ДДС. След възстановяването на етнографския комплекс в кв. „Каргон”, това са поредните културни обекти, които ще бъдат възстановени от община Ямбол с финансиране по европейските програми.

Последвайте канала на

Novini.bg
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини