15 - годишно момче от Австрия опита да се самоубие

  • 23 април 2013 13:25

  • 1751
  • 1
15 - годишно момче от Австрия опита да се самоубие
©

15-годишният Емис Адеми от Австрия е постъпил в реанимацията на благоевградската болница снощи, преведен от Спешна помощ с гадене и стомашни болки, предаде БНР.

Засега е известно, че той е погълнал около 30 таблетки неуточнено лекарство, опасност за живота му няма и вероятно става въпрос за опит за самоубийство, съобщиха от Агенцията за закрила на детето в Благоевград.

Пострадалият тийнейджър обитава мотел в благоевградското село Бистрица, нает от германска фондация за работа с деца в риск. В комуната живеят още две деца, за тях се грижат двама възпитатели от Гърция.

Според кмета на селото децата в центъра са преживели насилие или са били малтретирани от родителите си. Те не са създавали досега никакви проблеми на местните жители. Опитът за самоубийство на 15-годишното дете и дейността на комуната на германската фондация се проверяват от Агенцията за закрила на детето.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.24 | 10:01

1
Из разни градчета в България често изпращат кривнали от пътя тийнейджъри от чужбина, уж на някакъв евро обмен (да учат български), но всъщност е като вид наказание от разните там техни социални програми..и за да ги отделят от неблагоприятната среда, в която са попаднали в родните си градове. Горките чуждестранни социални служби и идея нямат, че точно 2 часа им трябват на тези деца да се отърсят от културния шок и щастливо да потънат в меката на чалгата, наркотиците и разврата с малолетни провинциални ку*венца... :)

Добави коментар

Водещи новини