Спипаха румънци с контрабандни цигари на Дунав мост

  • 22 април 2013 14:58

  • 1064
  • 0
Спипаха румънци с контрабандни цигари на Дунав мост
© Getty Images/Guliver

Само за едно денонощие през уикенда инспектори от Митница Русе заловиха втора двойка румънци, опитващи се пренесат през ГКПП-Дунав мост нелегални цигари без български акцизен бандерол.

За разлика от първите трафиканти, които в събота сутринта опитаха да минат границата с близо 2000 кутии цигари в двойно дъно на “Мерцедес”, “колегите” им превозвачи на нелегална акцизна стока, са пренасяли далеч по-скромните 500 кутии цигари. И този автомобил имал специално изграден за целта тайник чрез преграждане на багажното отделение. Несвойствената кухина и съмнителното й съдържание се появили на рентгеновата снимка и автомобилът е бил насочен за щателна митническа проверка в халето. Инспекторите открили, че достъпът до тайника е откъм падащата облегалка на задната седалка на автомобила. Всичките открити 500 кутии цигари са от марката „Sunday“.

Въпреки че автомобилът, с който са превозвани нелегалните тютюневи изделия, е с български регистрационен номер, управляващият го румънски гражданин Г.Н. /50г./ заявил, че колата е негова. Била закупена от българския собственик и прехвърлянето й била само въпрос на формалност. Той и спътникът му Н.М. /52г./ имали равно участие в закупуването на контрабандната стока според признанията им. По случая в Митница Русе е образувано дознание, което се води в условията на “незабавно производство”. Цигарите и автомобила са задържани. Стойността на нелегалната стока по цени на съдопроизводството е около 3700 лева. На собственикът на превозното средство е съставен и акт за тайника в автомобила.

Последвайте канала на

1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини