Обществените трапезарии във Враца ще работят до 31 декември

  • 19 април 2013 14:38

  • 578
  • 0
Обществените трапезарии във Враца ще работят до 31 декември
©

Удължава се срокът на работа на обществените трапезарии във Враца от 1 май до 31 декември 2013 г. и ще бъде извършен нов подбор на ползвателите на услугата в общината, съобщиха от общинския пресцентър.

Националният проект "Обществени трапезарии", финансиран от фонда "Социална закрила" на Министерството на труда и социалната
политика, бе удължен с решение на служебното правителство, за да се осигури помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението, припомнят от общината. Получаването на услугата предвижда дирекцията "Социално подпомагане" всеки месец да контролира статуса на хората, които получават всеки ден топла храна от обществените трапезарии.

Общо 98 възрастни и деца в неравностойно положение ползват услугата в община Враца. Право на храна от трапезариите имат хора и семейства с месечно подпомагане, с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход; хора с доказана липса на доходи и на близки, които да се грижат за тях; самотноживеещи и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии; скитащи и бездомни възрастни и деца, се посочва в съобщението.

Документи за кандидатстване за включване в списъците за предоставяне на услугата ще се приемат от 22 до 26 април, всеки работен ден, в стая нр. 43 в сградата на община Враца. Одобрените ще бъдат информирани чрез списъци, поставени на таблата на Информационния център и в двете обществени трапезарии - на ул. "Стоян Заимов" 2 и бул. "Екзарх Йосиф" 75.

Последвайте канала на

578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини