Българи с 13 деца мизерстват

  • 19 април 2013 08:49

  • 1538
  • 3
Българи с 13 деца мизерстват
©

13 деца превърнаха българско семейство в типична ромска фамилия. 42-годишната Галя и 55- годишния й съпруг Николай от търновското село Бяла черква живеят в схлупена къща без ток и дори нямат пари за свещи, с който да си светят вкъщи. Около тях тичат голи и боси по-малките им деца, а най-голямата им дъщеря на 26 години, вече ги е направила баба и дядо, пише "Всеки ден". 

"Не сме цигани и затова мизерстваме", уточнява майката героиня на 8 синеоки момчета. Причината да роди толкова много деца е, че със съпруга й са католици. Религиозните им убеждения им пречели да се предпазват от бременност, а Галя се оказала доста плодовита. Въпреки че децата им са голямата им радост обаче, именно те са ги докарали до просешка тояга. 

Жената никога не е работила, а мъжът едва смогвал да храни толкова много гърла. Нямало как да се преместят на друго място, защото имали само бащината къща на Николай в Бяла черква, а там работа нямало, пише още изданието.  В схлупената им къща ток няма от година, а също и вода - заради неплатени сметки. Двамата не получават никакви държавни помощи. Галя не получава детски, защото няма как да стигне до града, за да си подаде документите. 

"Можем да се разведем и да точим държавата със социални помощи като циганите, но не искаме. Кметът каза, че ще получаваме по 700 лева за децата и за отопление като социално слаби. Но ние искаме да работи, а не помощи", обясни гордия Николай пред вестника.

Последвайте канала на

1538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.28 | 20:57

3
Kato sa katolizi da se obarnat kam papata za pomosti..aman ot ziganski nomera
Ема

2017.12.28 | 20:56

2
това семейство са герои! щом при тези условия се грижат за децата си.а вие господа номер 1 и 2 сигурно сте мъже и затова сте толкова злобни .как не ви е срам да обвинявате децата че са докарали родителите си до просешка тояга.огледайте се и вижте други семейства които имат много по добри условия колко деца имат .това че са вярващи не ги прави по различни от другите.децата са богатство.те са нашето бъдеще.и в края на краищата държавата да се погрижи за това семейство.
faf

2014.06.08 | 14:48

1
Причината да роди толкова много деца е, че със съпруга й са католици..... aaand I dont give a fuck anymore .

Добави коментар

Водещи новини