Прокуратурата иска 14 години затвор за баща, насилвал сина си

  • 18 април 2013 16:02

  • 1852
  • 1
Прокуратурата иска 14 години затвор за баща, насилвал сина си
©

14 години затвор за Костадин Тасев поиска прокуратурата, съобщи Дарик радио. Мъжът е обвинен в сексуално посегателство над малолетния си син Александър. През юли 2012 г. Окръжният съд в Благоевград постанови Тасев да изтърпи 12 години лишаване от свобода, адвокатите му обаче обжалват решението пред Софийския апелативен съд.

По време на днешното заседание прокуратурата настоя присъдата на Костадин Тасев да бъде увеличена с още 2 години. През лятото на 2012 г., когато бащата беше осъден на 12 години затвор, магистратите приеха в решението си, че Костадин Тасев е извършил действия над сина си, с цел удовлетворяване на полово желание, но без съвкупление. Предполага се, че той е направил това чрез проникване в детето с неустановен, но твърд предмет, с остър връх, а в резултат на проникване на 15 февруари 2010-та, Сашко, който тогава е бил на две години и четири месеца, е получил опасни за живота му разкъсвания на стената на дебелото черво и пикочния мехур. Някои от хипотезите са, че момчето е било насилвано с помпа за вагинална промивка. След приключване на лечението му малкият Александър е поверен на баба си в Сандански.

Пред Софийския апелативен съд днес освен бащата на детето застанаха и 11-те лекари, извършили медицинската експертиза.

Проф. д-р Огнян Бранков, началник на секция „Детска хирургия" в Институт „Пирогов": „За втори път се събираме 11 човека. Първата експертиза имаше около 70 страници доказателствен материал, който недвусмислено говори за травматично разкъсване на ануса, на дебелото черво и на пикочния мехур. Изключено е детето само да се нарани по този начин. Въпрос е на съдебните експерти да решат механизма какъв е. Аз само казвам, че по време на операцията видяхме разкъсвания на тези органи. Преди по-малко от две години след много етапни операции направихме последната операция, възстановихме дебелото черво и на последния контролен преглед Сашко беше в прекрасно състояние и никакви признаци за болест, никакви признаци за душевна травма. Едно весело, хубаво, усмихнато дете извън семейната си среда".

Адвокатът на Тасев Пламен Петков заяви, че от началото на процеса до момента няма категорични доказателства, че клиентът му е насилвал сина си, а че в експертизата има множество противоречия: „Във всичките томове на делото няма нито едно доказателство, което да установява, че Тасев е виновен".

Пред магистратите подсъдимият Костадин Тасев се оплака, че в Сандански, където живее със съпругата си, има заговор срещу него, в който са включени полицаи, прокурори и съдии, а целта е детето му да бъде продадено в чужбина: „Някой ще ги разрови ли в Сандански тези институции - доктори, прокурори. Те си ми го казаха, че всичко е, защото искат да ми продадат детето. Аз го виждам и никой не ми дава гаранция какво ще се случи с това дете по-нататък".

Софийският апелативен съд ще се произнесе по делото в едномесечен срок.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1852 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.05.15 | 17:02

1
SMbRT NA PLOShTADA , PYBLIShNO , S TRION PO MALKO I BAVNO..........

Добави коментар

Водещи новини