Социолог: Чудо е, че заработи прокуратурата

  • 17 април 2013 14:17

  • 1302
  • 2
Социолог: Чудо е, че заработи прокуратурата
©

"Все още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното не се е изказал по скандала с подслушването", коментира в ефира на БНР социологът Андрей Райчев и припомни, че подслушването у нас не е новост и че се прави от 11 години.

"Новото е, че в България се случи чудото, че една институция заработи пред очите ни, имайки пред вид прокуратурата. Служебното правителство реагира позорно, коментира още Андрей Райчев, според когото позицията на кабинета е дори по-позорна от реакцията на Цветан Цветанов", заяви Райчев.

Изключено е ГЕРБ да остане на власт, прогнозира социологът и се аргументира с действията на прокуратурата по скандала, както и с това, че според него, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се стреми към президентския пост.

Политологът Евгений Дайнов се съгласи с тезата на Райчев, че ГЕРБ продължава да се държи като управляваща партия и че все едно вече е спечелила следващия мандат.

"Аз твърдя, че не знам и никой не може да знае отсега какви ще бъдат резултатите на изборите, защото в тази ситуация всякакво събитие може да изметне всичко надолу с главата", каза Дайнов.

Той смята, че протестите излязоха ялови, защото не преминаха в чисто политическата си фаза, а останаха на ниво бунт.

"Не може да се появи такъв субект, който да събере достатъчно гласове срещу всички", коментира политологът по повод възможността участващите в протестите да имат свое политическо представителство в бъдеще.

И двамата прогнозираха, че на българите предстои няколко години лашкане в съзнанието ни и в исканията ни, в икономическата и в политическата ни среда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хаха

2013.05.04 | 14:17

2
Ти нали беше "уж" социолог............ Много компетентен стана по всички теме ;) Андрей Райчев : Един от собствениците на „Галъп интернешънъл - България“. Заедно с Красимир Гергов и Кънчо Стойчев притежава също бизнес, свързан със строителство на хотели и голф-игрища. ГАДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ !!!
Ами даа.....

2013.04.17 | 16:03

1
Чудото ще бъде като всяко чудо у нас..... три дни и толкова!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини