Телефонни измамници ужилиха баба с близо 3 бона

  • 16 април 2013 11:21

  • 733
  • 2
Телефонни измамници ужилиха баба с близо 3 бона
©

83-годишна жена от Свищов даде на телефонни измамници 2800 лв. за „лечение на снаха си”, съобщиха от ОД на МВР – Велико Търново.

Вчера по обяд на домашния телефон на възрастната жена позвънил мъж, който се представил за „д-р Кръстев”. Той обяснил, че снаха й е счупила крака си и за лечението й ще е необходима сумата от 5000 лв. Мнимият доктор съобщил на потърпевшата, че ще изпрати човек, който да вземе парите. Двадесет минути по-късно жената предала 2800 лв. на непознат мъж. Същият през цялото време разговарял уж с д-р Кръстев по мобилния си телефон, за да го увери, че е взел сумата. След това обаче поискал още пари. Наложило се възрастната жена да отиде в банката, за да изтегли допълнително поисканата сума. Там служителите след като разбрали за случая се усъмнили и сигнализирали полицейските органи. По данни на потърпевшата мъжът, който е взел парите, е на възраст около 30 години, висок, червендалест, с обло лице.

По случая е започнато досъдебно производство.

Последвайте канала на

733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
-

2013.04.17 | 16:23

2
i zashto ne mi puskate komentara?
ky-ky

2013.04.17 | 16:23

1
Ами изкукуригали старци, да беше дала на децата и внуците си от тия пари а не на мангалите! Хора вземайте на родителите си парите като ги виждате, че са ку-ку! п.с. А парите ги търсете в град Левски, там мангалите са много оборотни телефонни измамници, работещи с Полицията там....да не споменавам имена!

Добави коментар

Водещи новини