Във Варна отвори свободен пазар

  • 15 април 2013 14:06

  • 1369
  • 3
Във Варна отвори свободен пазар
©

Свободен пазар - така се нарича най-новата инициатива, организирана в социалната мрежа, която намери много последователи във Варна. Целта е практична и същевременно благородна. Всеки, който е затрупал дома си с ненужни вещи, имаше възможност да ги донесе на входа на Морската градина и да ги замени с други, които са му необходими.

Инициаторите на идеята се обявяват против консуматорската култура, разказва БНТ. Желанието им е да покажат на хората, че вещите не са за складиране, а за ползване.

"Аз донесох книги, стари учебници, дрехи, един монитор за компютър, хората донесоха телевизори", споделя участникът в инициативата Евгени Никитин.

Много бързо свободният пазар се превърна в най-оживеното място в Морската градина. Варненци носеха ненужни вещи с чували. Всеки оставяше нещо и намираше нещо за себе си. Най-доволни останаха децата, защото за първи път в живота си можеха да вземат играчка без да молят родителите си.

"Основно детето си хареса дрънкалки, едно сметало. Много добра инициатива, аз я подкрепям и самата аз донесох детски дрехи, дрехи за възрастни, защото наистина има хора, които имат нужда от това, и е добре малко надежда да се вдъхне". разказва Диляна Тамахкярова.

Желанието на организаторите е свободен пазар да има всеки месец, а защо не и всяка седмица.

Последвайте канала на

1369 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.04.17 | 08:44

3
А защо на входа на Морската градина, това ли е най-подходящото място за битак?

2013.04.16 | 08:31

1
Браво много добра инициатива.Варненци все повече започват да ми харесват.
Апостол

2013.04.17 | 08:44

2
Ще прозвучи като клише,но в нормалните държави тази дейност е приоритет на Църквата.При нас от вътрешни игри и далавери прогониха хората от храма.Може и да е по-добре,за да няма нов църковен бизнес.Чудесно би било,да се определи официално място и една неделя в месеца

Добави коментар

Водещи новини