Венецуелската опозиция не признава президенските избори

  • 15 април 2013 08:55

  • 1293
  • 1
Венецуелската опозиция не признава президенските избори
©

Кандидатът на обединената опозиция Енрике Каприлес отказа да признае поражението си на президентските избори във Венецуела и настоя за повторно преброяване на гласовете, съобщиха световните агенции.

"Резултатът не отразява действителността в страната", заяви Каприлес. Малко преди това централната избирателна комисия обяви кандидата на управляващата партия Николас Мадуро за победител с 50.66 процента от гласовете, срещу 49.07 за Каприлес - с разлика само от 235 хиляди гласа. "Господин Мадуро, ако преди бяхте нелегитимен, сега сте още по-нелегитимен", каза Каприлес, добавяйки, че неговият екип е установил над 3000 "инцидента" по време на вота, предаде Ройтерс.

"Ние няма да признаем резултата, преди да бъдат повторно преброени всички бюлетини, един по един", изтъкна кандидатът на опозицията на пресконференция в Каракас. Мадуро от своя страна заяви, че приема проверка на вота. "Официално отправям молба към централната избирателна комисия да извърши проверка,  за да няма никакво съмнение за изборните резултати", заяви Мадуро в реч пред привържениците си, събрали се пред президентския дворец Мирафлорес. "Нека да отворят сто процента от урните, нас не ни е страх, нека урните говорят и кажат истината", добави той, цитиран от Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
1293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.18 | 05:42

1
Голям праз като не признават на 12 Май ако ГЕРБ спечели - от БСП и сателитите им ДПС и ДСБ - Ще кажат че не ги признават и ГЕРБ е купувал гласове - Ако БСП спечели - няма проблем - редовни са си изборите - та с тея селски номерца до никъде

Добави коментар

Водещи новини