Ако е жива, Барби няма да е пълноценен човек

  • 15 април 2013 08:54

  • 1770
  • 1
Ако е жива, Барби няма да е пълноценен човек
© Булфото

Учени разобличиха нереалните пропорции на куклата Барби. Ако беше истинска жена, тя нямаше да може да ходи, нито да държи изправена огромната си глава, а за черния й дроб нямаше да има достатъчно място, предаде БНТ.

Ексцентричните пропорции на куклата са като на същество от научнофантастичен филм. Тъй като вратът на Барби е два пъти по-дълъг от нормалното, тя не би могла да държи едрата си глава изправена. Кръстът е толкова слаб, че тя би имала място само за половин черен дроб и за нищожно къси черва. Китките и глезените са толкова тънки, че не биха понесли никаква тежест. Що се отнася до тялото й, при подобни пропорции тя не би могла да стои права и би трябвало да ходи на чeтири крака.

Шансът да бъде открита жена с шия като на Барби е едва 1 към 4,3 милиарда, а с талия като на Барби - 1 към 2,4 милиарда. Мъжете също не са изключени от сравнението. Физическите пропорции на куклата Кен обаче са по-близо до действителността. В защита на нереално слабата фигура на Барби, производителят на куклите изтъква факта, че тя има обемисти дрехи с декоративни ципове и закопчалки.

Последвайте канала на

1770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.09 | 16:23

1
Учени разобличиха нереалните пропорции на куклата.И тези учени получават заплати за това.

Добави коментар

Водещи новини