Крадецът, нацелил шефа на ДАНС, опитал да бяга през бордюра, разделящ бул. България

  • 13 април 2013 06:49

  • 6515
  • 9
Крадецът, нацелил шефа на ДАНС, опитал да бяга през бордюра, разделящ бул. България
© Булфото

Крадецът, който задигна последен модел джип „Рейндж Роувър Евок” и при оттеглянето си блъсна шефа на ДАНС, се е опитал след инцидента да избяга през бордюра, разделящ двете платна на бул. „България”. Това сочат данните от първоначалния оглед на мястото на произшествието в центъра на София, съобщава в. „Монитор”.

При удара обаче със служебното „Пежо 407”, с което председателят на родното ФБР Константин Казаков отивал към летището, белият всъдеход спукал една от гумите, а педалът на газта потънал.

„В единия край на жилото за газта има потенциометър, който може да се е повредил. Възможно е също и пружината, която връща педала, да се е извадила и затова крадецът вече да е видял, че щетите са големи и не може да продължи, поради което да се е прехвърлил в следващото го „Ауди”, коментираха запознати.

Ден след катастрофата основната версия на полицията е, че зад кражбата на роувъра стои един от най-изпечените столични апаши, носещ прякора Хастара. От месец кримигероят разполагал с техника, с която се пали от място хитовият модел „Евок” на английската марка. Засега обаче остава неясно какво е довело до нелепата ситуация, в която топкрадец се удря в разузнавач номер 1 – Константин Казаков. Една от версиите е, че шофьорът на пежото е решил да спре на жълто, вместо да даде газ и да мине през кръстовището, по което няма камери. „Тази маневра може да е изненадала каращия с висока скорост зад него крадец”, коментира катаджия с дълъг стаж.

Възможността воланът на роувъра да се е заключил в движение също не се изключва, но е по-малко вероятна, тъй като след запалването на автомобила с новия обучен ключ кормилото автоматично се отключва, информира още "Монитор".

Задигнатият роувър е лизингов и е бил застрахован. Екстравагантният модел бил шофиран от 35-годишната силиконова красавица Калинка. Дамата живее в Б вход на новопостроена кооперация в кв. „Манастирски ливади”. Когато нощувала на този адрес, собственичката го прибирала в подземния гараж, откъдето по-трудно можело да бъде откраднат. Когато имало свободни места, го оставяла и пред блока. В нощта на кражбата джипът се намирал на улица „Славище” 8 на ъгъла на нова кооперация в кв. „Лозенец”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6515 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
x

2013.04.29 | 11:32

9
А силиконката от къде са и доходите
Boss

2013.04.29 | 11:32

8
Е, хайде сега - к.рви колкото искаш!
Boss

2013.04.13 | 21:02

7
Страшен е този Хастар (да му имам прякора) - да налети в 06:00 часа точно на шефа на ДАНС на булевард България (дето по това време почти няма жива душа...опс кола)... После пък бяга през бордюра (това пък защо - нали е с кола???)... После пък се само заключва в колата (нали е авто крадец - как така ще се заключи??)... И това с заключването преди или след "офанзивата" с бордюра е? :))) Сега остава да се публикува новината, че пичът е от Люлин (щото там бордюри няма) :))) П.П. Само не разбрахме шефът на ДАНС е избягал в чужбина, защото се е уплашил от Хастара (Как няма да се уплаши! То не са бордюри, не са ключалки, не са маневри!)... Или просто изобщо напуска страната, а Хастара просто е искал да му попречи :))))

2013.04.13 | 17:18

6
Браво бе Деси-заухавата,тоя път що годе малко по грамотно и стилно разбира се.Аман от парашутисти и парашутистки като теб.

2013.04.13 | 15:42

5
Деси, Деси много си зле! Нивото ти на писане е нялъде между 5 и 6 клас!
Механико

2013.04.13 | 15:42

4
Много лоша реклама за марката. Такива паркетни кончета са наистина само за силиконки!Потънал педал, спукана гума и т.н. Язък за парите и рекламата!
..

2013.04.13 | 15:37

3
Само не разбрах за възможността да се заключи волана, след като вече автомобила е запален с обучен ключ, хаха, дескаа, кой те лъже така ..
Оценка: слаб 2

2013.04.13 | 15:36

2
Деси,направо си трагедия!

2013.04.13 | 15:29

1
Много си е добре Деската,щом го четете и после коментирате! Браво Деси!

Добави коментар

Водещи новини