Дават още пари на Кипър? (обновена)

  • 12 април 2013 12:00

  • 1326
  • 1
Дават още пари на Кипър? (обновена)
©

Кипър може да получи днес допълнителен пакет от 6 млрд. евро, предаде РИА Новости.

Вероятно на срещата на финансовите министри в ирландската столица Дъблин ще бъде решено за ратификацията на втория пакет заеми за закъсалата островна държава, коментира думите на председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум. "Кредитната програма остава 10 млрд. общата стойност е 23 млрд. евро, ", заяви той пред журналисти преди началото на срещата. След отпускането на десетте млрд. на Никозия са необходими около 17 млрд. ерво за спасяването на банковия сектор. Островната държава ще трябва да намери още 7 млрд с цената на бюджетни съкращения. приватизация и преструктуриране на финансовите институции.

По-рано президентът Кипър Никос Анастасиадис обяви, че е провел разговори с еврокомисаря по икономическите и паричните въпроси Оли Рен за допълнителна помощи. Държавният глава обяви и намерението си да изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и до председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в. „В писмото до Барозу и Ромпой ще посоча, че политиката на Брюксел към нас трябва да се промени и страната да получи допълнителна подкрепа, имайки предвид критичните времена, през които преминаваме”, каза Анастасиадис.

По-късно АФП, като се позова на източник от Никозия, съобщи,, че Кипър няма да иска още пари

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.12 | 13:54

1
Богаташите си спасиха парите по втория начин, изнесоха си ги въпреки стоповете. И сега не стигат парите... И тъпанарите от ЕС пак ще им отпуснат колкото им трябва. Наглост на десета степен!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини