Сирия поиска да обявят групировката "Джабхат ан Нусра" за терористична

  • 11 април 2013 18:59

  • 873
  • 1
Сирия поиска да обявят групировката "Джабхат ан Нусра" за терористична
© Getty Images/Guliver

Министерството на външните работи на Сирия е изпратило в Съвета за сигурност на ООН запитване за включването на групировката "Джабхат ан Нусра" в списъка на терористичните организации, свързани с международната терористична мрежа „Ал Кайда”, съобщи сирийска държавна телевизия, предаде РИА Новости.

„Изявлението на ръководството на „Ал Кайда” потвърждава това, за което Сирия предупреждаваше по-рано – за връзките на екстремистките групировки, извършващи престъпления на територията на Сирия, с „Ал Кайда”, се казва в съобщението на министерството.
Тези дни лидерът на иракското крило на „Ал Кайда” Абу Бакр ал Багдади заяви, че сирийската групировка "Джабхат ан Нусра" се явява разклонение на „Ал Кайда”. Последва изявление на лидера на "Джабхат ан Нусра" Мохамед Джоуляни, в което той потвърждава, че бойците му се подчиняват на указанията на лидера на „Ал Кайда” Айман Зауахири.

Последвайте канала на

873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.14 | 07:49

1
Хамериканците са големи чифути и цигани. Само пари са им в болните мозъци. Тия хартии зелени дето неспират да печатат.ще ги потопят скоро.

Добави коментар

Водещи новини