Уволниха полицая, пребил до смърт бездомник

  • 11 април 2013 17:04

  • 2538
  • 2
Уволниха полицая, пребил до смърт бездомник
©

Полицаят Йордан Пацев от Пловдив, който в неделя заедно с баща си преби до смърт бездомник, е отстранен от работа. Това е стандартна процедура, тъй като е арестуван и срещу него има повдигнато обвинение за убийство, обясниха от МВР.

Прокуратурата внася утре в съда искане за най-тежката мярка "задържане под стража" за Йордан Пацев и баща му Петър. Очаква се в залата да бъде прочетена съдебно-медицинската експертиза за причините за смъртта на клошаря Шабан от пловдивската Аджисан махала, пише "24 часа".

27-годишният мъж от ромски произход издъхна в понеделник в университетската болница "Свети Георги", но едва в сряда пресцентърът на полицията съобщи за инцидента. Според официалната версия Йордан Пацев, на 32 г., и баща му Петър, на 56 г., налетели да бият Шабан, тъй като горял гуми.

В махалата са категорични, че той си е запалил огън със съчки, за да се стопли. Полицаят, който по това време не е бил на работа и живее в близък блок, пристигнал с баща си с кола. Двамата се нахвърлили върху бездомника с палка и ритници. "Йордан е като канара и буквално е смлял Шабана", коментират в Аджисан махала. Цялото лице на несретника е било окървавено, по тялото му имало белези от палка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BRUTAL

2014.12.16 | 19:46

2
МВР да си прегледа критерия за прием на кадри-какъв полицаи си щом можеш да направиш такова нещо?

2014.12.16 | 19:45

1
е ми айде сега биячите в панделата, да зарадват мангалите. и циганите са тумори, обаче и самозабравили се милиционери хич, ама хич не ни трябват.

Добави коментар

Водещи новини