В Сметната палата са постъпили 523 декларации на нови лица

  • 11 април 2013 13:51

  • 1200
  • 0
В Сметната палата са постъпили 523 декларации на нови лица
©

523 са постъпилите в Сметната палата декларации на новите лица, които трябва да се отчитат, според Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, информира БНР. Списъците са публикувани на интернет страницата на Сметната палата.

По закон, сред новите лица, които трябва да обявяват публично имуществото си, са инспекторите към Висшия съдебен съвет, директорите на дирекции в Агенция “Митници”, заместник-директорите, главният секретар и директорите на дирекции в Националната агенция за приходите. Пълният списък на задължените да се отчетат пред одитната институция е на интернет страницата на Сметната палата. Според закона, новите лица трябваше да подадат встъпителни декларации до 9 април. В тях се посочва притежаваното недвижимо имущество, моторните превозни средства, вземанията и задълженията над 5 хиляди лева, както и дяловото участие в акционерни дружества. Тези, които не са подали декларацията си в срок, се глобяват с между 1000 и 1500 лева.

В публикуваните списъци няма данни за ръководствата на Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците и Асоциацията на индустриалния капитал в България, защото те са обяснили пред Сметната палата, че са прекратили участието си в Националния съвет за тристранно сътрудничество и не са сред задължените по закон. Хората на висши държавни или обществени длъжности, за които 2012-а не е първата, за която се отчитат пред Сметната палата, имат време до 30 април да оповестят имуществото си в декларация до одитната институция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1200 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини