40 дни без Пламен Горанов

  • 11 април 2013 09:36

  • 1412
  • 0
40 дни без Пламен Горанов
©

Днес се навършват 40 дни от смъртта на Пламен Горанов. В памет на самозапалилия се пред община Варна мъж в няколко града ще бъде организирано бдение.

Бденията ще започнат в 18 часа пред Съдебната палата в София, в Бургас и Варна - пред сградите на общините. Пламен се самозапали на 20 февруари пред община Варна в знак на протест срещу управлението на града. Младият мъж почина на 3 март. В памет на починалия Пламен Горанов ще бъде изграден мемориал във Варна. Средствата за изграждането на паметника са дарени от анонимен гражданин.

Приятелите на Пламен смятат да честват по нетрадиционен начин 40 дни от неговата смърт, като пуснат в небето летящи китайски фенери на 11 април. Инициативната им група, наречена „ВъзПЛАМЕНяване” кани всички близки и познати на Пламен да се включат в акцията, като се съберат от 20 часа в четвъртък пред сградата на община Варна.

Край грамадата от камъни, издигната от варненци в памет на мъжа, който се запали с искане за оставка на кмета Кирил Йорданов и общинския съвет, към небето ще полетят най-малко 40 летящи пламъчета. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да иде на мястото и да занесе свой фенер, на който да напише посланието си към Пламен Горанов.

Последвайте канала на

1412 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини