Русия финансира сръбския Южен поток 100%

  • 10 април 2013 15:46

  • 1170
  • 2
Русия финансира сръбския Южен поток 100%
©

Сръбският участък на газопровода Южен поток ще бъде изцяло финансира от руссия, предаде ИТАР-ТАСС.


Руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега днес водеше преговори със сръбския си колега Ивица Дачич. След срещата ръководителят на кабинета в Белград заяви, че Москва ще отдели 1,7 млрд. евро за изграждането на участъка в западната ни съседка. Сърбия ще погасява вноските с парите, получени от транзитните такси, посочил е още Дачич. Той допълни, че строителството на сръбския участък ще започне още през декември.
Днес бе подписано споразумение между Сърбия и Русия. Белград ще получи заем от 500 млн. долара, като първият транш от 300 млн. ще бъде преведен в най-скоро време.

По време на разговорите Медведев отново подчерта руската подкрепа към Сърбия за непризнаването на Косово.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1170 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2015.01.05 | 19:16

2
Нашите управляващи ги интересува само парите,които им дават за послушание. За какво всяко правителство като дойде на власт първо отива до САЩ за инструкции и получаване на някое друго милионче. Кой от тях мисли за народа. САЩ и без това започват да потъват. Защо нищо не споменават,че 4 щата искат да се откъснат от държавата за да не потънат и те.

2015.01.05 | 19:15

1
сега разбрахте ли глупендери, не плюй в кладенеца дето си изкопал, а построй друг, тоест никога не се отричай от брат си /братушките/ може само да помогнеш на него и т.н. и т.н. и т.н. но....сега директивата е друга е на ви демокрация

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини