Кабинетът се зае с болницата в Девин

  • 10 април 2013 13:07

  • 1496
  • 0
Кабинетът се зае с болницата в Девин
©

Служебното правителство предлага тежестите върху сградата на болницата в Девин да бъдат прехвърлени върху други обекти, които са собственост на общината, а държавата ще направи всичко, за да бъде структурирана и оборудвана така, че да извършва своите функции.

„С кмета на Девин, с министъра на здравеопазването и министъра на финансите имахме дълга среща по повод болницата в Девин”, каза министър-председателят Марин Райков. „Ние поехме два ангажимента. Първият ангажимент е да създадем два лекарски кабинета за спешна помощ и осигуряване на мобилни диспозитиви за рентген и други, за да може през следващите два месеца хората да получат медицинско обслужване”, каза Марин Райков.

Няма вариант, при който дълговете на община Девин да бъдат поети от бюджета, каза той. „Те са натрупани по начин, който ние внимателно анализирахме”, каза Райков. Решението, което служебното правителство предлага, е сградата да продължи да бъде сграда на болница. „Основната цел е в летния период гражданите на Девин да получат достъп до медицинска помощ. Няма да има преместване на болницата в Смолян”, каза Райков. Министърът на финансите Калин Христов допълни, че болницата ще бъде филиал на Смолянската болница, но няма да има физическо преместване на сградата, защото да се инвестира в нова сграда, ще бъде много по-скъпо. Болницата ще се стопанисва от Министерство на здравеопазването.

Последвайте канала на

Novini.bg
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини