Продължава делото за радикален ислям

  • 10 април 2013 10:55

  • 700
  • 0
Продължава делото за радикален ислям
©

Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото за разпространение на радикален ислям. В съдебната зала присъстват всички подсъдими с адвокатите си. Заседанието започва с изслушване на вещите лица, информира Дарик.

Представители на ВМРО традиционно присъстваха пред съдебната палата в Пазарджик преди началото на делото.

Полицейското присъствие в района е засилено.

От началото на тази година делото беше отлагано два пъти. Първият път причина за отлагането стана молбата на вещото лице Александър Шунин, за удължаване на срока за превод на документи от арабски на български език, съдържащи се в том 6 на делото. До средата на февруари Шунин не беше готов с поставената му от съда задача, поради това, че част от материалите съдържат обемни и сложни в езиково отношение религиозни текстове, които изискват повече време и внимание при превода.

Второто отлагане на делото беше заради болничен лист, представен от един от обвиняемите - Али Хайредин. Съдът разпореди да бъде извършена проверка на медицинския документ и здравната инспекция да отговори на въпроса позволява ли заболяването на подсъдимия да се яви в съдебната зала.

Подсъдими по делото са 12 мъже и една жена, обвинени в разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза на религиозна основа и участие в нерегистрираната в България организация "Ал Уакф ал ислями".
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини