Шефката на ДКЕВР: Има голяма вероятност токът да поскъпне

  • 09 април 2013 07:46

  • 4143
  • 39
Шефката на ДКЕВР: Има голяма вероятност токът да поскъпне
©

Цената за пренос на електроенергия се определя от ДКЕВР и в нея се включват разходите за поддръжка на тази мрежа. Към нея се добавят и така нар. кафява и зелена добавка. Това обясни в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия Евгения Харитонова, шеф на ДКЕВР.

До следващата Народно събрания ДКЕВР не може да намали зелената добавка, обясни Харитонова. "Ако Комисията направи това, това ще бъде закононарушение", добави още тя.

Може със заповед на министъра на икономиката и енергетиката до НЕК и така да се намали цената за пренос на електроенергия с около 6 лв., но след това НЕК ще трябва да си възстанови разходите и в следващия ценови период цената отново ще бъде покачена. "ОТ това няма да има никакъв смисъл", поясни Евгения Харитонова.

Относно вероятността да има по - скъп ток от 1 юли, Евгения Харитонова заяви, че не може да отговори в момента на този въпрос. Тя обаче припомни, че от "Мини Марица изток" искат поскъпване на въглищата. Шефката на ДКЕВР обаче все пак съобщи, че вероятността за поскъпване на тока е наистина голяма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4143 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
ПЕНСИОНЕР

2013.04.11 | 07:20

39
КАКВА СТАНА ТЯ. ДАДОХА ПО 9,5 % УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ И ЩЕ ВДИГНАТ ЕЛ.ТОКА С 10-15 %. МАЙ ПРОТЕСТИТЕ ВЕЧЕ СА НАЛОЖИТЕЛНИ

2013.04.11 | 07:20

38
Колкото и гадно да звучи:Без да се пролее кръв нещата няма да се оправят.Ние не сме дорасли за "мирни протести"и нормално решаване на нещата...НАГЛОСТА ИМ КРАЙ НЯМА И ЩЕ НИ ДОВЕДАТ ДО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
Гюро Михайлов

2013.04.11 | 07:20

37
С червените ботушки потропва нова власт. Увяхнали герберушки, властта си отива от вас. Процентчета ще има, за бюлетина номер пет, а старата управа- с петнайсет отива за смет.
.

2013.04.10 | 19:24

8
ГЕРБ избягаха в най-драматичния момент от развитието на социалната криза в страната. За мен си беше чисто бягство от отговорност оставката на Б.Борисов. А сега искат пак да управляват, с цялата си наглост, с надеждата да замажат очите на хората с някакво мизерно увеличение на пенсиите и обещанията за "развитие на социалния сектор". След месеци цените на тока отново ще са с 10-15 % по-високи, а всички, които са гласували за тях, ще се чудят как да оправдаят вота си! Ако продължат с тази политика, ЗАГИВАМЕ! Това е реалността, българи! Помислете малко!
Един от многото

2013.04.11 | 07:19

36
Аз съм помислил,АТАКА за тях ще си дам вота,то реално няма за кой друг.Другите си минах по реда и направиха едно голямо л@йно

2013.04.10 | 19:28

35
Ще ми вдигнеш тока ,ама някой друг път.Не си го и помисляйте.То един с малко крива глава го направи и видяхте какво се случи.
\\\\

2013.04.10 | 19:28

34
Naistina golqma e veroqtnostta da budete zapaleni i prebiti v nai skoro vreme !!!!!!

2013.04.10 | 19:28

33
Да вземат парите за спасяване на енергетиката от тези които я докараха до това състояние !Разните му Овчаровци,Костовци и др. кръгове и наглеци от всички партии които продължават да се редят в изборните листи без някой да ги иска ! Да им се вземат имотите и спестяванията на тях и родата им! Стига сме плащали за нещо за което са виновни лакомите ни политици ! Та нали този ток беше причината да се излезе на улицата ! А то какво става ... вместо намаление очаквайте увеличение ! Е това вече е нещо повече от наглост и безочие за притискащите ни проблеми.Мисля че мирните протести до никъде не доведоха.Цялостно гражданско неподчинение трябва!А от там и нещо повече...колкото и да е опасно!Но поне веднъж за винаги да се извърши тази болезнена промяна за която си чешем езиците 23 години !Нищо няма да се постигне,никаква промяна докато се изразяваме "мирно".Да вземем пример от Историята: Никъде не е направена промяна по мирен път ! Тази наложена ни демокрация и този ЕС нищо добро не ни донесоха а само ограничения , заробване към европейските икономики и изсмукване на БГ.В това отношение Сидеров е напълно прав!
Избирател

2013.04.10 | 19:28

32
Тази лъже най-безсрамно,Цената на тока ще се увеличи заради ВЕИ,които продават тока 7 пъти по-скъпо от ТЕЦ-овете!И основно от тях печелят Цветелина Бориславова,Иво Прокопиев и разни дребни и едри риби от ГЕРБ.Защо не каже,че 6години държат цената на въглищата изкуствено ниски,за да компенсират високата цена от ВЕИ?И тя е за затвора,защото беше зам.-министър на Добрев и е отговорна за накачулването на ВЕИ към мрежата и ни примъди да им плащаме големите печалби!
Миньор

2013.04.10 | 19:28

31
Ще им бой по крадливи ГЕРБ-ерски ръчички в скоро време!
БГ

2013.04.10 | 19:27

30
само да сте посмели този път няама да се спрем бързо ще ви сринем такв хаус ще настпи ше няама да имате време да бяагати само опитаите

Добави коментар

Водещи новини