Британският парламент прекъсва ваканцията си заради смъртта на Маргарет Тачър

  • 08 април 2013 21:49

  • 1094
  • 0
Британският парламент прекъсва ваканцията си заради смъртта на Маргарет Тачър
©

Британският парламент ще прекъсне ваканцията си и ще се събере на специална сесия в чест на бившия премиер Маргарет  Тачър, която почина днес от инсулт, предаде Ройтерс.

"За да покаже уважението на парламента, неговият председател се съгласи да свика депутатите на специална сесия в сряда, на  която ще бъде отдадена почит /на Маргарет Тачър/," заяви  премиерът, който прекъсна визитата си в Европа и се върна в родината след вестта за кончината на Тачър.

На организирана набързо пресконференция пред резиденцията на премиера на "Даунинг стрийт", откъдето Тачър управляваше между  1979 и 1990 г., Камерън заяви, че страната е загубила един велик британец.

"Над 30 години минаха, откакто тя застана за първи път тук, на "Даунинг стрийт". Но нейното влияние - тук и в чужбина -  продължава да е забележително," подчерта той. "Маргарет Тачър обичаше тази страна и й служеше с всичко, с което разполагаше. Затова тя заслужи мястото си в историята,  както и неотслабващото уважение и благодарност на британския народ," каза Камерън.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1094 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини