Зарев: Национално предателство е ликвидацията на подземния въгледобив

  • 08 април 2013 13:47

  • 2709
  • 0
Зарев: Национално предателство е ликвидацията на подземния въгледобив
©

Евентуално намаляване на такса пренос за износ на електроенергия би отпушило веднага работата на ТЕЦ "Бобов дол". Това заяви на пресконференция в Перник Огнян Зарев - управител на "Въгледобив Бобов дол", предаде БТА.

Топлоелектрическата централа в момента работи с мощност 140 мегавата с един блок. В принудителен отпуск са пуснати миньорите от двете мини "Бели брег" и "Станянци". Ако таксите за пренос бъдат намалени, може да бъде включен още един блок на топлоцентралата и мините да заработят пълноценно, посочи Зарев.

От Пернишкия и Бобовдолския каменовъглен басейн всеки месец се предоставят по 7 000 т въглища за населението. Те заместват 15 000 куб.м дърва, уточни Зарев. Той определи като национално предателство ликвидацията на подземния въгледобив.

Много добре работи сероочистната инсталация в ТЕЦ "Бобов дол", похвали се Зарев. Сега се готви изграждането на още една. Пред пуск е подобно съоръжение и в "Топлофикация" - Перник. Това доказва, че мислим за развитие на предприятията и бъдещата им работа, а не за ликвидация или бързи печалби, заяви Зарев.

Огнян Зарев е водач на листата на партия ЛИДЕР в Перник.

Последвайте канала на

2709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини