Забавен ремонт на път троши коли месеци наред

  • 08 април 2013 08:05

  • 1051
  • 0
Забавен ремонт на път троши коли месеци наред
©

Забавен ремонт на път в Плевенско троши колите и къса нервите на шофьорите месеци наред. През зимата ремонтът бе замразен и започна отново едва преди дни. Обходният път обаче не е обозначен, което допълнително затруднява шофьорите, информира БТВ.

Пътят Плевен-Враца в района на град Искър почти от година изглежда като лунен пейзаж. Шофьорите, които преминават по трасето, се движат едва-едва и, въпреки това, чупят колите си.

Пътят е второкласен, а ремонтът е по ОП "Регионално развитие", като проектът е на стойност над 7 милиона лева. Работата по трасето стартира през юли миналата година, като срокът за пълния ремонт е пет месеца. Обектът обаче е замразен през миналата година.

„Общината няма ангажименти към изпълнението на този път, тъй като финансовите средства са на АПИ, сключен е договор и е проведена обществена поръчка с изпълнител. Ние също се тревожим и се притесняваме от състоянието на пътя, тъй като е второкласен и има голямо движение по него”, коментира пред БТВ Валентин Йорданов - кмет на община Искър.

В официално писмо от АПИ обясниха, че от ноември миналата година, заради влошаването на времето, работата на обекта е преустановена. От първи април са започнали подготвителни работи с цел възобновяване на строителството.

Заради ремонта се налага използването на обходните маршрути. Те обаче не са указани с никакви табели и повечето шофьори предпочитат да карат през дупките, отколкото да се загубят в близките села.

От няколко дни работата по пътя тръгна наново. Пътят трябва да е в готов вид до началото на юни. Дали обаче сроковете ще бъдат спазени, ще покаже бъдещето.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини