Германците обичат Ангела Меркел повече отвсякога

  • 05 април 2013 12:02

  • 761
  • 0
Германците обичат Ангела Меркел повече отвсякога
©

Германците са обикнали повече отвсякога канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която е увеличила преднината си пред своя съперник социалдемократ в симпатиите на електората преди изборите на 22 септември за нов парламент, цитирано от АФП.


Ако процедурата бе различна и Германия избираше канцлер с преки избори, Меркел, възхвалявана от хората в страната заради начина, по който управлява в кризата най-голямата икономика в Европа, би събрала 60 на сто от гласовете срещу 25 процента за Пеер Щайнбрюк. Канцлерката печели нови два пункта, а опонентът й изостава с още един спрямо предходна анкета, отбелязва АФП. С 68 на сто одобрение Ангела Мерел остава най-предпочитаната политическа личност за германците и резултатът й остава непроменен вече месец - период, белязан от кипърската криза. Съперникът й социалдемократ обаче е изгубил през това време 4 пункта и одобрението за него е 32 на сто.

Според новото проучване близо половината германци (48 на сто срещу 47 при предходното) биха желали страната отново да се управлява от правителство начело с консерваторите от Християндемократическия съюз на Меркел и баварския Християнсоциален съюз. За правителство на социалдемократите се обявяват 37 на сто (спад с 8 пункта).

Последвайте канала на

БТА
761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини